Välkomna till Restaurang Skogsfrun Källan Hotell

Med fantastisk utsikt över milsvida skogar, berg och sjöar kan ni här njuta utav vår gourmethusmanskost och goda middagar. Källans eget berömda bröd, hembakta kakor och annat gott.
Gott vatten finns alltid vid våra måltider. Ni kan även förhöja smakerna med ett gott vin från vår vinkällare. Öl från lokala bryggerier samt alkoholfria alternativ.

Våra luncher består utav ett salladsbord, egna olivinläggningar, Källanbröd, måltidsdryck, varmrätt med tillbehör, kaffe och hembakta småkakor.
Pris 110 kr per person   (barn 3-11 år 55 kr)

Trerättersmiddag serveras oftast i bufféform men även som serverad middag beroende på antal bokade gäster.  Förrättsbord, Källan bröd, oliver, varmrätt med tillbehör, dessert, kaffe/thé
Pris 365 kr per person  (barn 3-11 år 165 kr)

Vid speciella arrangemang gäller ej ovan nämnda priser.
Specialkost, vänligen anmäl det vid bokningstillfället.


Telefon: 0918-321 00


Köp Källans egen kokbok

Vi har en kokbok innehåller recept ur Källans kostkultur. Säljs i receptionen. Pris 95 kr

Förboka Källans vinpaket

Passande viner till kvällens meny dukas fram.

1 glas förrättsvin
1 glas varmrättsvin
1 glas dessertvin
Pris  198,-

Restaurang Skogsfrun

Välkomna till vår restaurang Skogsfrun, med plats för 120 gäster. Här kan ni avnjuta våra underbara maträtter i en lugn och avspänd miljö. Den milsvida utsikten ger en extra dimension till måltiden. Restaurang Skogsfrun har fullständiga rättigheter, och i vår vinkällare finns många kvalitetsviner utvalda och rekommenderade av vinkännaren Carl Jan Grankvist.

Vår duktiga kökspersonal hjälper gärna till, så att ni blir nöjda med er vistelse här på källan.

Hjärtligt välkomna!

Restaurang Skogsfrun – Källan Hotell

V.42   12,00-13,00

Måndag: Källans hembakta rödbetspaj med fröbotten, spenat, rödlök och chevréost. Serveras med valnötsyoghurt med honung

Tisdag: Tysk uppstekt fingernodln med paprika, selleri och persilja. Serveras med en krämig gryta på rotsaker och lokal älg

Onsdag: Saffrandoftande fiskgryta på färsk sej och lax, pumpa, morot och palsternacka. Serveras med broccoli och kokt Västerbottenpotatis

Torsdag: Älgskavsgryta på lokal älg, kantareller och lök. Serveras med gratinerat potatismos samt husets lingonsylt 

Fredag: Örtkryddad kycklinggratäng på svensk kyckling, purjolök, paprika, zucchini och Västerbottenost. Serveras med bulgur

Fredag middag: Marinerad norrländsk lammentrecôte med rosmarin och vitlök. Serveras med hasselbackspotatis, bakade palsternackor, rödvinssås med enbär samt kryddsmör

Lördag: Färsk koljafilé ugnsbakad med frasigt täcke, serveras med remouladsås, kokt Västerbottenpotatis och morötter

Lördag middag: Helstekt älgbiff från trakten, champinjonsås med tryffel, helbakad rotselleri med norrländsk smör och örter samt rostad pumpa och mandelpotatis

*Fisksort beroende på vad vår fiskhandlare rekommenderar

(Med reservation för ändringar) 

          

Välkomna med er reservation på lunch och middag!