Välkomna till Restaurang Skogsfrun Källan Hotell

Med fantastisk utsikt över milsvida skogar, berg och sjöar kan ni här njuta utav vår gourmethusmanskost och goda middagar. Källans eget berömda bröd, hembakta kakor och annat gott.
Gott vatten finns alltid vid våra måltider. Ni kan även förhöja smakerna med ett smakfullt vin från vår vinkällare. Öl från lokala bryggerier samt alkoholfria alternativ.

Våra luncher består utav ett salladsbord, egna olivinläggningar, Källanbröd, måltidsdryck, varmrätt med tillbehör, kaffe och hembakta småkakor.
Pris 110 kr per person   (barn 3-11 år 55 kr) Lunch dukas fram kl 12-13

Kvällens trerättersmiddag serveras i bufféform med sallads/förrättsbord. Varmrätt med tillbehör, kaffe/thé. Hembakad dessert.
Middag dukas fram mellan kl 18,00-19,30
(beroende på antal gäster så kan middag ibland bli serverad trerätters)

Förboka gärna lunch/middag. För boende hotellgäster sker automatiskt bordsreservation då de bokat helpension.
Vid speciella arrangemang gäller ej ovan nämnda priser.
Specialkost, vänligen anmäl det vid bokningstillfället.

Telefon: 0918-321 00


Köp Källans egen kokbok

Vi har en kokbok innehåller recept ur Källans kostkultur. Säljs i receptionen. Pris 95 kr

Förboka Källans vinpaket

Passande viner till kvällens meny dukas fram.

1 glas förrättsvin
1 glas varmrättsvin
1 glas dessertvin
Pris  224,-

Restaurang Skogsfrun

Välkomna till vår restaurang Skogsfrun, med plats för 120 gäster. Här kan ni avnjuta våra underbara maträtter i en lugn och avspänd miljö. Den milsvida utsikten ger en extra dimension till måltiden. Restaurang Skogsfrun har fullständiga rättigheter, och i vår vinkällare finns många kvalitetsviner utvalda och rekommenderade av vinkännaren Carl Jan Grankvist.

Vår duktiga kökspersonal hjälper gärna till, så att ni blir nöjda med er vistelse här på källan.

Hjärtligt välkomna!

Restaurang Skogsfrun – Källan Hotell

V.38 12,00-13,00

Fredag lunch: Källans Wallenbergare på Svensk kalvfärs. Serveras med mandelpotatispuré, blancherade gröna ärtor och lingonsylt.

Fredag middag: Helstekt Ankbröst med apelsinsås med äpplekokt rödkål och bakpotatishalvor.

Lördag lunch: Torsk i kantarellsås med kokt potatis och blancherad broccoli.

Lördag middag: Helstekt Svensk Rumpstek med vitlöksdoftande potatisgratäng, ugnsrostade rotfrukter och grönpepparsås.

 

Restaurang Skogsfrun – Källan Hotell

V.39 12,00-13,00

Måndag: Kockens val

Tisdag: Kalkonbröst fylld med färskost och soltorkad tomat, serveras med ris och örtyoghurt.

Onsdag: Källans Gravlaxlåda. Serveras med skirat Norrländskt smör.

Torsdag: Helstekt Svensk fläskfilé i champinjonsås med blancherad blomkål, kokt Västerbottenpotatis och svartvinbärsgelé.

Fredag lunch: Tacobuffé med pitabröd, nachos, hemmagjord salsa, klassiska tillbehör och riven ost.

Fredag middag: Helstekt Svensk entrecote med baconfrästa haricots verts, bearnaise och potatisgratäng.

Lördag lunch: Vitvinspocherad färsk fisk på grönsaksbädd serveras med kokt Västerbottenpotatis och citronsmör.

Lördag middag:

Höstens Delikatesser.
Lokal Ren och Älg Serveras med mandelpotatisstomp, helstekt kålrot, picklade kantareller och rödvinsås med touch av enbär.

Till dessert Serveras Lingoncheesecake med coulis på Lingon och Gin.

 

Välkomna!

(Med reservation för ändringar)

 Välkomna med er reservation på lunch och middag!