Välkomna till Restaurang Skogsfrun Källan Hotell

Med fantastisk utsikt över milsvida skogar, berg och sjöar kan ni här njuta utav vår gourmethusmanskost och goda middagar. Källans eget berömda bröd, hembakta kakor och annat gott.
Gott vatten finns alltid vid våra måltider. Ni kan även förhöja smakerna med ett smakfullt vin från vår vinkällare. Öl från lokala bryggerier samt alkoholfria alternativ.

Våra luncher består utav ett salladsbord, egna olivinläggningar, Källanbröd bakat med ekologiskt mjöl,  måltidsdryck, varmrätt med tillbehör, kaffe/te och hembakta småkakor med äkta smör.
Pris 125 kr per person   (barn 3-11 år 55 kr) Lunch dukas fram kl 12-13  måndag – lördag

Kvällens trerättersmiddag serveras i bufféform med sallads/förrättsbord. Varmrätt med tillbehör, kaffe/thé. Hembakad dessert.
Middag dukas fram mellan kl 18,00-19,30   måndag – lördag  Pris 385 kr per person
(beroende på antal gäster så kan middag ibland bli serverad trerätters)

Förboka gärna lunch/middag. För boende hotellgäster sker automatiskt bordsreservation då de bokat helpension.
Vid speciella arrangemang, julbord, julluncher gäller ej ovan nämnda priser.
Specialkost, vänligen anmäl det vid bokningstillfället.

Telefon: 0918-321 00


Köp Källans egen kokbok

Vi har en kokbok innehåller recept ur Källans kostkultur. Säljs i receptionen. Pris 95 kr

Förboka Källans vinpaket

Passande viner till kvällens meny dukas fram.

1 glas förrättsvin
1 glas varmrättsvin
1 glas dessertvin
Pris  224,-

Restaurang Skogsfrun

Välkomna till vår restaurang Skogsfrun, med plats för 120 gäster. Här kan ni avnjuta våra underbara maträtter i en lugn och avspänd miljö. Den milsvida utsikten ger en extra dimension till måltiden. Restaurang Skogsfrun har fullständiga rättigheter, och i vår vinkällare finns många kvalitetsviner utvalda och rekommenderade av vinkännaren Carl Jan Grankvist.

Vår duktiga kökspersonal hjälper gärna till, så att ni blir nöjda med er vistelse här på källan.

Hjärtligt välkomna!

Restaurang Skogsfrun – Källan Hotell

V.46 12,00-13,00

Måndag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och hemkokt lingonsylt.

Tisdag: Matthias kryddiga kycklingklubbor med blancherad broccoli, kokt ris och currysås.

Onsdag: Pesto och fetabakad torskstjärt med potatisstomp och smällt smör.

Torsdag: Tagliatelle med tomatsås och en massa frikadeller gjorda på svensk lammfärs.

Fredag lunch: Nattbakad Svensk Pluma. Serveras med äpplestekta körsbär, potatis och skysås.

Fredag middag: ”Söndags stek” på Svensk fransyska med ugnsgrönsaker, gräddig skysås och svartvinbärsgelé.

Lördag lunch: Saffransdoftande fiskgryta med färska grönsaker.

Lördag middag:

Italiensk afton med vinprovning.

 Förrätt: Antipasto med bla Bresaola, Salami,lufttorkad skinka, oliver, ostkräm, pesto mm.

Varmrätt: Lammentrecôte med pestosky, krämig risotto med svamp och Parmigiano, ugntorkade tomater.

Dessert: Tiramisu

Välkomna!

(Med reservation för ändringar)

 Välkomna med er reservation på lunch och middag!